Останній Супермісяць в році: коли українці зможуть побачити космічне диво

В цьому році українці зможуть побачити останній Супермісяць.

Ще вночі він вирізнявся своєю яскравістю і величиною, а 29 вересня він буде особливий і саме сьогодні є останній шанс його побачити, пише Science Alert.

Найкращий перегляд відкриється у п'ятницю ввечері у східній півкулі. Справжнім видовищем стане, коли супермісяць перебуватиме близько до горизонту, коли він сходить або заходить у цей момент він здається більшим через оптичну ілюзію.

Оскільки ніч стає дедалі темнішою, Сатурн і Юпітер також мають бути помітними поруч із супермісяцем. Щоб отримати найкращий краєвид, вчені радять знайти місце з найменшою кількістю штучного світла, а також за можливості без надто великої хмарності.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Астрономічне явище відбувається тоді, коли Місяць перебуває найближче до Землі під час свого орбітального руху навколо нашої планети і припадає на повню. Тобто мають збігтися ці два фактори повня і перебування нашого супутника в перигеї - найближчій точці до Землі.

Під час повні потрібно контролювати свої емоції, адже вона робить людей збудженими і імпульсивними. Водночас, повня надає людині додаткової енергії. На повню і кілька наступних днів варто бути терплячими, зважувати свої вчинки і направляти енергію на корисне.

В ніч на 31 серпня українці змогли помилуватись найяскравішим блакитним Супермісяцем у цьому році.

Цього разу відстань між Землею та Місяцем становитиме приблизно 357 тис. км. Це досить близько, щоб наш природній супутник виглядав на 7% більшим, ніж зазвичай. У цей час стає на 15% світлішим, а тому це був найяскравіший момент цьогорічних ночей останніх двох місяців літа.