Палата представників США затвердила бюджет уряду без грошей для України

Палата представників США голосувала за проєкт про тимчасове фінансування уряду, який не передбачає виділення коштів на допомогу Україні та Ізраїлю. За цим рішенням проголосували 336 конгресменів, а проти - 95. Демократи отримали 209 голосів.

Проєкт повинен отримати підтримку Сенату до п'ятниці, після чого буде направлений Джо Байдену. Законопроєкт передбачає продовження фінансування пріоритетних напрямків до 19 січня. Також продовжується фінансування роботи урядових програм та відомств, які займаються сільським господарством, енергетикою, військовим будівництвом, транспортом та житлом. Фінансування роботи інших відомств пропонують продовжити до 2 лютого 2024 року.

Проте в цьому законопроєкті відсутня додаткова допомога для Ізраїлю та України. Спікер Палати представників США, Майк Джонсон, запропонував цей проєкт, щоб запобігти закриттю уряду. Однак, він не враховує потреби України та Ізраїлю в додатковій допомозі.

Раніше було повідомлено, що члени Палати представників США ще не вирішили, як уникнути закриття уряду після закінчення тимчасового бюджету 17 листопада.