Папа Римський відсвяткував день народження вечіркою із цирковою виставою та тортом

У неділю, 17 грудня, Папі Римському Франциску виповнилося 87 років. З цієї нагоди у Ватикані відбулася традиційна вечірка з цирковою виставою та частуванням тортом. Про це повідомляє італійське інформаційне агентство ANSA.

На святкуванні, організованому педіатричним диспансером Санта-Марта, Папа Франциск разом із близько 200 сім'ями відсвяткував свій день народження. Диспансер пропонує підтримку матерям і дітям, які перебувають у труднощах.

Згідно з традицією, встановленою у 2013 році для святкування днів народження Папи Франциска, захід у Ватикані включав виставки дітей та коротку циркову виставу, після якої відбулося частування тортом перед молитвою та благословенням.

Нагадується, що торт для Папи Римського був іменним і мав зображення понтифіка з дітьми.

Під частуванням Папа Франциск подякував присутнім за вітання з нагоди його дня народження і закликав усіх готуватися до святкування Різдва.

Привітання з днем народження Папи Римського також надіслали президент Італії Серджіо Маттарелла, прем'єр-міністерка Джорджія Мелоні, представники Сенату та Палати депутатів, а також міністр закордонних справ Антоніо Таяні.

Раніше Папа Франциск заявив, що, незважаючи на свої проблеми зі здоров'ям, ніколи не розглядав варіанту відставки. Він віддає усе на волю Божу. Також священнослужитель розповів, що не хоче бути похованим у базиліці Святого Петра.