Перемир'я між Ізраїлем та ХАМАСом: ЗМІ назвали ймовірну дату

За інформацією неназваного чиновника з Ізраїлю, припинення вогню між Ізраїлем і палестинським рухом ХАМАС розпочнеться не раніше п'ятниці 24 листопада. Країни досягли першої масштабної домовленості щодо припинення бойових дій у четвер, 22 листопада, за посередництва Катару.

За цією угодою, сторони домовилися припинити бойові дії на чотири дні для звільнення заручників і заарештованих. Очікувалося, що припинення вогню набуде чинності у четвер, але згідно з інформацією агентства France Presse, це станеться не раніше п'ятниці.

Уряд Ізраїлю вже дав зелене світло угоді, що передбачає звільнення 50 заручників, які перебувають утримуваними ХАМАСом, і чотириденне перемир'я в Секторі Газа.

В результаті нападу ХАМАСу на південь Ізраїлю 7 жовтня загинуло понад 1200 осіб, було викрадено більше 200 людей, та це викликало смертоносну реакцію ізраїльської армії.

У декларації лідер ХАМАСу Ісмаїл Ханія повідомив, що група намагається укласти угоду про перемир'я з Ізраїлем, хоча не були з'явлені деталі цієї угоди. За даними AFP, угода може включати п'ятиденне припинення вогню на землі та обмеження повітряних операцій Ізраїлю над південною частиною Сектору Гази.