Переписував майно на окупантів: затримали юриста

Адвокат, який підтримав російських окупантів, був затриманий за те, що "переписував" майно морського порту Херсона на баланс "адміністрації Сальдо". Цю інформацію повідомляє Служба безпеки України.

Після захоплення міста, місцевий адвокат вирішив підтримати загарбників в своїх діях.

Адвокат став очільником створеного російськими загарбниками "бюро технічної інвентаризації". За даними служби безпеки, його призначили на цю посаду за особистої протекції гауляйтера Сальдо. Він займався перереєстрацією майна Херсонського морського порту на баланс окупаційного Мінтранспорту РФ.

У результаті затримання, адвокат був підозрюваний у передачі окупантам основних фондів Міського дорожнього управління.

Також він закликав місцевих жителів до співпраці з окупантами, але після звільнення міста намагався уникнути відповідальності перед судом. Однак його знайшли та затримали.

Тепер йому загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Крім цього, Служба безпеки України також затримала адвоката-зрадника на прифронтовій території Донеччини. Виявилося, що він шпигував за українськими блокпостами у Краматорську. Зловмисник з протягом трьох років проживав на території РФ та підтримував зв'язки із спецслужбою Росії.

Служба безпеки України затримала на прифронтовій території Донеччини адвоката-зрадника, який шпигував за українськими блокпостами у Краматорську. Зловмисником виявився адвокат, який протягом 2019-2022 років проживав на території РФ і мав контакти зі спецслужбою країни-агресорки.