ПФУ роз'яснив нові правила призначення житлової субсидії

Схема розрахунку житлової субсидії
Схема розрахунку житлової субсидії

Пенсійний фонд пояснив умови призначення житлової субсидії

Пенсійний фонд України надав важливі роз'яснення щодо призначення житлової субсидії. Згідно з повідомленням, субсидія призначається тільки на ті послуги, які підтверджені надавачами. При зверненні за субсидією громадянин має подати заяву з переліком послуг, на які домогосподарство планує отримувати допомогу.

Важливо розуміти, що на послуги, не вказані в заяві, субсидія не надаватиметься. Для тих, хто звертається за субсидією в рамках експериментального проєкту, передбачено спрощену процедуру. У цьому випадку органи Пенсійного фонду самостійно аналізують перелік житлово-комунальних послуг на основі інформації, отриманої від надавачів послуг.

ПФУ наголошує, що незалежно від способу звернення - за загальним правилом чи в умовах експерименту - субсидія призначається лише на ті послуги, які підтверджені управителями та/або виконавцями комунальних послуг.

Фонд також нагадує, на які саме послуги може надаватися житлова субсидія:

  • Житлові послуги (управління багатоквартирним будинком)
  • Комунальні послуги (постачання та розподіл природного газу, електроенергії, теплової енергії, гарячої води, централізоване водопостачання та водовідведення, поводження з побутовими відходами)
  • Абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг
  • Придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива

Ця інформація є важливою для всіх, хто планує звертатися за житловою субсидією, оскільки допомагає уникнути непорозумінь та забезпечити отримання необхідної підтримки на оплату житлово-комунальних послуг.

Читайте також