До 3100 гривень: як пенсіонерам та ветеранам отримати виплату до Дня Незалежності України

До 3100 гривень: як пенсіонерам та ветеранам отримати виплату до Дня Незалежності України

Кабінет Міністрів України затвердив механізм одноразової грошової виплати до Дня Незалежності України у 2024 році для ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань.

Про це повідомляє прес-служба ПФУ.

Так, пенсіонери отримають виплату автоматично разом із пенсією у серпні.

Ветерани війни, які працюють або проходять службу, отримають кошти через свої установи або військові частини на підставі поданих заявок, у т.ч. через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України

А ось непрацюючі ветерани, які не є пенсіонерами, мають подати заяву до Пенсійного фонду України для отримання виплати.

Важливо зазначити, що заявки та заяви приймаються до 1 серпня 2024 року, з можливістю продовження терміну до 1 жовтня у виняткових випадках.

Розміри виплат встановлені Урядом України від 2 квітня 2024 року. Кошти будуть перераховані на банківські рахунки одержувачів в уповноважених банках.

Сума допомоги варіюється від 450 до 3100 гривень залежно від статусу одержувача.

Найменшу виплату у розмірі 450 гривень отримають учасники війни, колишні в'язні концтаборів та гетто, а також особи, які примусово вивезені на роботи.

Члени сімей загиблих ветеранів війни та деякі інші категорії отримають по 650 гривень.

Учасникам бойових дій, які постраждали учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім в'язням концтаборів виплатять по 1000 гривень.

Найбільшу суму в 3100 гривень отримають особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, а також особи з інвалідністю внаслідок війни І групи.

Для осіб з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи передбачено виплату у розмірі 2900 гривень, а ІІІ групи – 2700 гривень.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, на яку пенсію можуть розраховувати УБД із інвалідністю внаслідок війни. Українцям показали мінімальні суми.

Читайте також: