Підсумки року для української Церкви

Підсумки року для Православної Церкви України

2023 рік минає, і в грудні ми підводимо підсумки минулого року. Цей рік був важким для всіх нас.

Проте протягом року наша помісна Церква досягла багатьох важливих здобутків. Ми почали рік різдвяним богослужінням в Києво-Печерській Лаврі і продовжили працювати над звільненням українського духовного простору від московського впливу. Сотні релігійних громад та тисячі вірних приєдналися до Православної Церкви України. Їхній шлях зустрів перешкоди від противників церковної єдності та прихильників московської залежності, але це не зупинило нас, бо справа, яку благословив Бог, не може бути зупинена.

На Архієрейському соборі у Києво-Печерській Лаврі та на Помісному Соборі у Святій Софії ми підбили підсумки п'яти років нашого церковного розвитку, що минули від часу Об'єднавчого Собору та отримання Томосу про автокефалію.

Протягом цих років ми стикалися з зовнішніми і внутрішніми викликами, такими як пандемія і російське вторгнення. Проте за допомогою Бога ми успішно перебороли їх і продовжуємо це робити. Це свідчить про Боже благословення для нашої Церкви.

Наш успіх залежить від нашої відданості Євангелію, православній вірі, нашій любові до українського народу та бажання послужити йому у духовних потребах.

Ми робимо необхідні зміни для процвітання Церкви, розвіюємо міфи та упередження щодо неї. Водночас ми незмінно дотримуємося євангельських принципів і нашої православної віри.

Ми молимось, щоб Бог і надалі підтримував і благословляв Україну та нашу церкву. Нехай наступний рік буде сповнений новими здобутками та важливими подіями для нашої історії! Також ми просимо перемоги над російським агресором і справедливого миру для України й світу.

Читайте також:
  • Церковний календар на січень 2024 року: всі свята за новим стилем
  • Скільки храмів офіційно перейшли до Православної Церкви України за час війни: інфографіка
  • Чи треба святкувати під час війни?