Є загиблий. Що відомо про пожежу на заводі із хімікатами у Кропивницькому

У результаті пожежі на підприємстві у Кропивницькому загинула одна людина. Про це повідомила ДСНС України на своїй сторінці в Facebook.

«На жаль, один чоловік загинув, ще один травмувався – отримав опіки руки, проте від госпіталізації відмовився. Причини пожежі та обставини смерті чоловіка встановлюються відповідними фахівцями», – йдеться у повідомленні.

Голова ОВА Андрій Райкович розповів про результати дослідження повітря після пожежі на Хімрезерві.

«За даними ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб», фахівці провели аналіз проб повітря на вміст різних речовин. Попередні результати показують, що рівні вищевказаних речовин знаходяться у межах норми», – повідомив він.

Райкович додав, що аналіз повітря триває.

Нагадаємо, сьогодні на підприємстві у Кропивницькому сталась пожежа. За словами голови ОВА, вона не має відношення до військової агресії». Виклик до рятувальників було зроблено о 13:25, розповіла речниця служби ДСНС в області Оксана Мачак. Після прибуття було встановлено, що горить резервуарний парк підприємства. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Пожежа сталась на вулиці Перша Виставкова. Очевидець Любов Магда розповіла, що побачила дим з вікна своєї квартири. «Я не чула вибуху. Вийшла на вулицю й дізналась, що горить завод «Хімрезерв», – додала жінка.

Також варто згадати, що 4 травня у Харкові внаслідок ракетного удару було зруйновано місцевий м’ясокомбінат. Відео з наслідками опублікував генеральний директор підприємства та депутат Харківської облради Олександр Скорик. За інформацією ДСНС, площа пожежі становила близько 4 тисяч квадратних метрів.