«Південь» повідомив про тактику РФ під час масштабної атаки по Україні

Атака росіян по Україні: змінені маршрути ракет

Речниця Сил оборони півдня України, Наталія Гуменюк, повідомила, що сьогоднішня атака росіян відрізняється від обстрілу, який стався 29 грудня. За її словами, маршрути ворожих ракет були трошки інші.

Гуменюк підкреслила, що навіть з пошкоджень видно, що маршрути ракет були змінені. Вона зазначила: "Ця атака була спрямована дещо на інші регіони України. Якщо минулого разу, 29 грудня, південь був зачеплений досить сильно, то цього разу тут ракети практично не фігурували. Дуже небагато ракет швидко пролетіло нашу зону відповідальності, і практично не було часу на їх знищення".

Гуменюк також зазначила, що система протиповітряної оборони працювала в насиченому та інтенсивному режимі, оскільки розуміли, що маршрути ракет можуть бути складними.

Нагадаємо, у Києві 2 січня зафіксовано падіння уламків ракет у деяких районах міста. Також є інформація про влучання в об'єкти цивільної інфраструктури, перебої з електро- та водопостачанням. В результаті ракетної атаки загинули дві людини, 49 постраждали.

Мера Києва, Віталія Кличка, показав пошкоджений будинок в районі Солом’янка, де сталося загоряння внаслідок ракетної атаки.

Читайте також:

  • Масований удар Росії по Києву. Є постраждалі (оновлюється)
  • Росіяни вбили викладачку Києво-Могилянської академії під час обстрілу столиці