"По деяких речах потрібно значно прискоритися": Зеленський про ситуацію на Харківщині

Президент України Володимир Зеленський 3 жовтня провів нараду у Харкові щодо безпекових питань, підготовки до опалювального сезону, а також відбудови.

Зокрема, відвідав і найгарячіший напрям, де росіяни знову відновили наступ. Про це глава держави повідомив у вечірньому зверненні.

За його словами, він провів робочий день в регіоні: відвідав наші бойові бригади, поспілкувався з воїнами, комбатами, комбригами, а також заслухав доповідь командувача оперативно-стратегічного угруповання військ Хортиця Олександра Сирського щодо оборони на Харківщині та наступальних дій на Бахмутському та інших напрямках.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Обговорили з відповідними посадовцями голова області, міста, міністр енергетики, голова Укренерго, голова Нафтогазу та інші захист від російських обстрілів, енергозабезпечення міст і сіл Харківщини, захист енергооб'єктів, відновлення будинків, соціальної сфери, гуманітарне розмінування", - повідомив Зеленський.

Під час нарад він надав доручення посадовцям щодо підготовки до опалювального сезону, і щодо відбудови, і щодо фізичного захисту енергооб'єктів від російських ударів.

"Все треба виконати, по деяких речах - значно прискоритися. Завтра я очікую детального звіту по проєктах відновлення від урядовців. Окремі доручення - військовим", - заявив Зеленський.

Президент Володимир Зеленський відвідав бригади, які виконують бойові завдання на одному з найгарячіших напрямків - Купʼянсько-Лиманському.

Під час робочої поїздки на Харківщину президент зустрівся із воїнами 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України, 68-ї окремої єгерської бригади, 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади. Про це повідомив сайт глави держави.