Погрози журналістці Калюжній: поліція відкрила кримінальне провадження

Погрози журналістці Калюжній: поліція відкрила кримінальне провадження

Відкрите кримінальне провадження через погрози воєнній кореспондентці Анні Калюжній. Про це Анна повідомила у коментарі Інституту масової інформації.

За її словами, кримінальне провадження відкрите за двома статтями:

  • перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 3 ст. 171 ККУ);
  • погрози близьким журналіста (345-1 ККУ).

Калюжна отримує погрози після критики допису телеведучої Яніни Соколової, яка написала, що на фронт "терміново потрібні резерви".

Мені погрожують вбивством, а моїх батьків погрожують зґвалтували на моїх очах - написала журналістка.

Погрози пролунали після конфлікту з командиром одного з батальйонів 3 ОШБр Дмитром Кухарчуком. Також Калюжна повідомила, що з давнього особистого номера Кухарчука їй надійшло повідомлення зі словами: "Ти ще не здохла?". За словами журналістки, протягом ночі вона отримала десятки дзвінків з різних номерів протягом кількох годин, серед яких був і дзвінок з погрозою зґвалтування.

Голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин прокоментував заяву журналістки щодо погроз вбивством та зґвалтуванням себе та своїх батьків і заявив, що тиснути на журналістів "не дозволено нікому". Він закликав правоохоронні органи взяти це серйозно і зайнятися справою.

19 червня Анна Калюжна опублікувала пост у Facebook, у якому заявила про погрози вбивством та зґвалтуванням щодо себе та своїх батьків. Погрози почали надходити після дискусії з командиром одного з батальйонів 3-ї окремої штурмової бригади НГУ Дмитра Кухарчука, де той звинуватив її у "нівелюванні крові" загиблих українських військових під Авдіївкою.

Калюжна опублікувала скриншоти цих погроз і заявила, що ідентифікувала авторів погроз і звернеться із заявою до правоохоронних органів.

Читайте також: