Politico назвало найгіршу країну Європи для українських біженців

Франція - не найкраще місце для українських біженців

За даними видання Politico, Франція є найгіршим варіантом для українських біженців. Вона приймає менше однієї особи на 1000 громадян.

«У січні Франція повідомила, що всього 64 720 біженців з України перебувають під тимчасовим захистом», ‒ йдеться у матеріалі.

У порівнянні з іншими країнами, Франція випадає найгірше. Наприклад, Польща, Прибалтика, Чехія, Словаччина та Болгарія приймають понад 25 біженців на 1000 громадян.

Одним з факторів, що впливають на невелику кількість українських біженців у Франції, є мова. Більшість українських біженців обирають мовні країни.

Окрім того, у Франції не було створено розгалужену мережу громад і не надається велика фінансова підтримка біженцям, як у Німеччині. Організації та місцеві жителі займаються підтримкою українців у Франції.

За даними неурядової організації La Cimade, близько 30 тис. українських біженців не враховані у французькому підрахунку. Вона зазначила, що Франція не відповідає умовам для прийому українських біженців. Правозахисні групи також вказують на проблеми з мовою та бюрократією в Франції.

Крім того, Франція долучилася до закликів Польщі про обмеження імпорту української сільськогосподарської продукції, що може призвести до втрати України 1,2 млрд євро доходу від торгівлі з ЄС, повідомляє Politico.