Політика демократичного світу зайшла в глухий кут

Системно з'являються статті в таких виданнях як New Yorker, Time, Economist, що обговорюються протягом декількох днів. Відмінності в них досить значні - різні автори, різні теми, різні емоції. Але усі ці статті насправді говорять про одне й те саме - про ситуацію у яку потрапила міжнародна політика демократичного світу.

Отож я щиро радий всім цим статтям, навіть якщо вам якась з них не сподобалася. Такі публікації свідчать про те, що усвідомлення проблеми наближається, що з'являється потреба у пошуку виходу.

Існує лише один вихід - поразка РФ та внутрішні зміни в ній. Всі інші сценарії стануть поразкою для демократичного світу. Але наразі не всі усвідомлюють це, існує лише бажання повернутися до минулого, до "бізнесу як завжди". Але повернутися неможливо: Путін провів свою перевірку 08.08.08, зафіксував неможливість повернення в лютому 2014 і остаточно закріпив свої позиції 24.02.22.

Завдання України - переконати демократичний світ, що всі інші шляхи призведуть до пасток, які Москва та Пекін розставили. Щоб виконати цю задачу, нам потрібні спільні зусилля українських політиків всіх партій, дипломатів, урядовців, активістів, митців та інших. На цьому етапі вже йдеться не про особисті перемоги чи поразки в політиці. Ставиться під загрозу саме існування України і навіть більше.

Читайте також:
  • Колонка Залужного для The Economist - холодний душ для українців
  • Стаття Залужного. Головні висновки
  • Що потрібно для перемоги над РФ? Залужний назвав п'ять пунктів