Польські протестувальники на кордоні блокують гуманітарні та небезпечні вантажі

Польські перевізники блокують пропускні пункти на кордоні з Україною і не пропускають цистерни з паливом і гуманітарні вантажі. Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач, який перебував на КПП.

Він зазначив, що заяви про пропуск гуманітарної допомоги та небезпечних вантажів не відповідають дійсності, оскільки цистерни з паливом і гуманітарні вантажі стоять у чергах. Українські урядовці надіслали інформацію про ці випадки польській владі та чекають відповіді.

У листопаді польські перевізники заблокували три пункти пропуску на кордоні з Україною. Дія була запланована до січня наступного року. Унаслідок блокування, у чергах на КПП накопичилося близько 2800 вантажівок. Представники польських автоперевізників заявили про невдалі переговори з українськими урядовцями. У зв'язку з цим, був створений штаб допомоги для українських водіїв, які стоять у черзі на польському кордоні. Штаб буде функціонувати до тих пір, поки кордон не буде розблокований і рух через пункти пропуску не буде відновлений.