Полтавчанка 21 рік живе на безлюдному острові посеред Дніпра

У місті Полтава є жінка на ім'я Лариса Ребриста, яка проживає на безлюдному острові Вишняки. Цей острів розташований там, де річки Ворскла і Дніпро зустрічаються. Він оточений водами Кам'янського водосховища - одним з шести великих штучних водосховищ, що утворилися вздовж річки Дніпро. Про це повідомляє газета "Полтавська Хвиля".

Лариса проживає тут вже більше 20 років без електрики, опалення і водопостачання.

Лариса переїхала на острів разом із своїм чоловіком Володимиром у 2002 році, коли йому запропонували працювати егерем тут, на охороні.

Проте через чотири роки, у 2006 році, чоловік помер від раку. І Лариса вирішила залишитися на острові, так як не мала куди повертатися. Тодішні "добрі люди", яким вони дозволили перебувати у їх будинку в селі Ревущине на Полтавщині, розтягли цей будинок і забрали його для себе.

Лариса не боїться жити самотньо на острові, оточеному густим лісом і водою. Для того, щоб вижити, вона тримає невелике господарство з козами, курами і качками. Декілька собак допомагають їй охороняти своє майно від диких тварин.

Блок галереї

Біля будинку Лариси є невеликий город, де вона вирощує помідори, полуницю і кілька фруктових дерев.

Найважчим сезоном для неї є зима. Коли річка замерзає, основне суходілля стає недосяжним до весни. Лариса завжди готується до цього сезону, закупуючи необхідні продукти, такі як борошно, цукор і олія.

Проте незважаючи на більше як 20 років проживання на острові, Ларисі загрожує виселення. Як розповіла жінка, місцеве товариство мисливців хоче виселити її, тому що вона не має законних прав на будинок, в якому їй дозволили жити раніше. Однак вона не має куди йти, так як її власний будинок у селі вже зайняли інші люди.

Важливо згадати, що під час війни на тимчасово окупованому лівому березі Херсонської області низка населених пунктів стали безлюдними.