Помер чемпіон світу з футболу Франц Бекенбауер

Помер Франц Бекенбауер - легенда німецького футболу

8 січня на 78-му році життя помер відомий німецький футболіст і тренер Франц Бекенбауер. Про це повідомляє Bild.

За інформацією, новина про смерть "футбольного імператора", як його називали в Німеччині, з'явилася 17:00 8 січня. Але, насправді, Бекенбауер помер напередодні. Родина сповістила про це в спільній заяві.

«З великим сумом повідомляємо, що мій чоловік і наш батько, Франц Бекенбауер, пішов у вічність уві сні в неділю відзначеного дня, оточений сім'єю. Будь ласка, засумуйте у тиші і утримуйтеся від питань», - йдеться в заяві.

Протягом останніх років Бекенбауер хворів. Його стан погіршився після смерті сина Стефана у 2015 році. Внаслідок цього ексфутболіст переніс інфаркт і кілька операцій на серці. До цього додалися хвороба Паркінсона і деменція.

Блок галереї

Лотар Маттеус, колишній гравець збірної Німеччини і близький друг Бекенбауера, висловив своє співчуття в зв'язку з його смертю і назвав цю втрату великою для футболу та Німеччини в цілому. Він підкреслив, що Франц Бекенбауер був видатною особистістю не тільки на полі, а й за його межами.

«Він був одним з найкращих футболістів і тренерів, а також видатною особистістю. Кожен, хто його знав, знає, що він був чудовою, щедрою людиною. Ми втратили хорошого друга. Я буду сумувати за ним, і усі ми будемо сумувати за ним!» - сказав Маттеус.

Слід зазначити, що Бекенбауер двічі став чемпіоном світу, спочатку як гравець у 1974 році, а потім як тренер в 1990 році. Він також був чемпіоном Європи у 1972 році і двічі вигравав Кубок європейських чемпіонів.

Бекенбауер був визнаний одним з найкращих футболістів у XX сторіччі. Міжнародна федерація футбольної історії та статистики поставила його на третє місце в рейтингу, обійшовши багатьох відомих гравців.

В цей самий день також стало відомо про смерть колишнього гравця збірної України Богдана Шершуна. Він помер після тривалої хвороби, з якою не зумів справитися.