Популісти і ультраправі перемагають на Заході. Чим це загрожує Україні?

Останні дні Україну займають новини з Вашингтону щодо відкладення голосування про надання допомоги. Від цього залежить хід війни України – чи буде вона активним чи оборонним планом. Про це інформують американські ЗМІ.

Хоча президент і міністр оборони США висловилися позитивно щодо надання допомоги Україні, політичні торги ще тривають. Головна причина цих торгів – міграційна політика США, яка важлива для обох політичних партій. Однак, насправді це критерій для здобуття голосів виборців.

Парламент США також обговорює різні положення, щоб забезпечити соціальну підтримку. Наприклад, питання будівництва «мексиканської стіни» тимчасово було виключене з пакету допомоги, проте очікується його повернення в іншій формі.

Питання допомоги Україні також на порядку денному в Європейському Союзі. Хоча Угорщина блокує виділення фінансової допомоги, для України є важливим початок переговорів про членство в ЄС. Втім, Угорщина має свої причини та вимоги, пов'язані з обмеженням прав угорської нацменшини в Україні та самими наслідками вступу України до ЄС для їхніх громадян.

Ситуація незрадісна також у Нідерландах, де новий уряд протистоїть військовій допомозі та вступу України до ЄС. У Німеччині також зростає популярність радикальних і проросійських партій, що може вплинути на ситуацію з військовою допомогою.

Україна не може повністю покладатися на зовнішню допомогу, оскільки вона може бути непостійною. Тому ми повинні активно розвивати власну військову потужність. Насамперед це вимагає українська оборонна промисловість разом зі співпрацею з західними партнерами.

Також ми маємо прагнути до вступу до НАТО і ЄС, оскільки саме в цих організаціях ми зможемо забезпечити свої інтереси та безпеку краще. Для досягнення цієї мети ми повинні приймати всі можливі пропозиції та виконувати всі необхідні умови.

Потрібно розуміти, що демократичні суспільства мають свої внутрішні проблеми, пов'язані з політичними і економічними інтересами. Тому ми повинні зосередитися на своїх інтересах і швидко досягти конкретних результатів щодо нашого майбутнього.