Посадовець лісгоспу організував незаконну вирубку дерев у Нацпарку на Буковині

Посадовець лісгоспу організував незаконну вирубку дерев у Нацпарку на Буковині

У Чернівецькій області поліція розкрила справу про незаконну рубку дерев у національному природному парку «Вижницький», що була організована колишнім головним лісничим. Чоловіку висунули підозру у перевищенні службових повноважень, що спричинило шкоду великої суми. За такі дії йому загрожує до 10 років позбавлення волі. Справа ще розслідується, але вже вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та накладення арешту на майно для покриття шкоди, завданої державі.

Зазначено, що в результаті незаконної рубки було знищено близько 700 дерев, що мало майже двомільйонну вартість. Посадовець видав лісорубний квиток для проведення рубки без дозволу відповідних органів та без згоди Міністерства охорони навколишнього середовища. Такі дії протирічать закону про природно-заповідний фонд України.

Ситуація з незаконною рубкою дерев у природних заповідниках стає все більш актуальною у сучасній Україні. Це призводить до дефіциту деревини, що має негативний вплив на довкілля та природні ресурси країни.

У листопаді 2023 року також було повідомлено, що керівники лісгоспів на Рівненщині були звільнені. Це стало одним із заходів у боротьбі з корупцією та незаконною рубкою лісів у країні.

Читайте також: