Посередниця «продавала» ухилянтам жінок з інвалідністю і отримала покарання

Посередниця «продавала» ухилянтам жінок з інвалідністю і отримала покарання

Спроби укласти фіктивний шлюб між військовозобов'язаними та жінками, які мають інвалідність, стають все поширенішими. Жінкам з інвалідністю пропонуються гроші за статус дружини військовозобов'язаного, що дозволяє їм уникнути мобілізації та виїхати за кордон. За недавніми даними, ціну за такий фіктивний шлюб підвищили з $1500-3000 до $4000-10000. Жінки з інвалідністю шукають саме таких військовозобов'язаних для своїх родичів.

Окрім цього, посередники, які допомагають знайти один одного військовозобов'язаним та жінкам з інвалідністю, почали отримувати покарання. Наприклад, в одному з судових вироків було оштрафовано посередницю за незаконне переправлення осіб через кордон. Також встановлено, що деякі посередники активно рекламують свої послуги в інтернет-спільнотах та пропонують контакти жінок з різними групами інвалідності.

Наразі вже було засуджено декількох осіб за фіктивні шлюби, що дозволяли військовозобов'язаним перетнути кордон. Так, одна жінка була оштрафована на 59 тис. 500 грн за незаконну переправу через кордон, а інші двоє отримали умовне покарання. Це свідчить про те, що діяльність посередників поступово припиняється.

Читайте також: