Поширена хвороба старшого покоління добралась до 30-річних

Кількість випадків захворювання на варикозне розширення вен зросла у 30-річних людей.

Через те, що варикоз помолодшав, лікарі почали бити на сполох, пише tsn.

За даними ВООЗ, тепер у світі все більше людей хворіють на цей недуг, які мають тридцять і трохи більше років. Хоча раніше на варикозне розширення вен страждали переважно люди похилого віку.

Лікарі називають дві причини цього негативного явища. По-перше, це генетична схильність людини. А по-друге, це малорухливий спосіб життя, який призводить до збільшення венозного тиску в ногах. Тому утруднюється відтік крові, і виникає варикозне розширення вен. Так як молодь здебільшого веде малорухливий спосіб життя, то це стає причиною виникнення цієї хвороби.

Що впливає на розвиток хвороби

Змінюється рівень гормонів, що відразу позначається на еластичності судин.

Малорухливий спосіб життя: люди мало ходять.

Сидячий спосіб життя: в транспорті, на роботі чи навчанні. Переважну більшість свого часу люди проводять сидячи за комп'ютером чи лежачи з телефонами в руках.

Є проблеми із зайвою вагою, внаслідок чого збільшується навантаження на ноги та кров'яні судини.

Коли час іти до лікаря

Виступаючі вени на поверхні шкіри.

Збільшення розміру кровоносних судин та поява судинної сітки. Біль у ногах, втома після тривалого стояння чи ходьби.

Свербіж, печіння або підвищена чутливість у варикозних венах ніг.

Коли з варикозних вен починає текти кров при незначних травмах.

На варикозне розширення вен вказуватиме потемніння та ущільнення шкіри ніг, атрофічні виразки та екземи, набряклість нижніх кінцівок, особливо наприкінці дня. А ще наявність локального болю інтенсивний чи тривалий біль у ногах.

Як захиститися від варикозу

Лікарі-флебологи дають рекомендації щодо правильного харчування, здорового способу життя та помірного фізичного навантаження. Тоді варикозне розширення вен точно не загрожуватиме.

Включати в меню продукти харчування, що містять білок, вітаміни та корисні мікроелементи. Це м'ясо птиці, морська риба, овочі та фрукти, каші з цільного зерна, зелень та листкові салати.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Вести активний спосіб життя: багато рухатися і виконувати фізичні вправи.

Не палити та не зловживати алкогольними напоями.

Слідкувати за своєю вагою, не переїдати, але й не дотримуватися жорстких дієт.

Варикозне розширення вен не лише псує зовнішній вигляд ніг, але й шкодить здоров'ю. Сповільнює відтік крові, створює її застій, спричиняє згущення й утворення тромбів. Хвороба виникає унаслідок спадковості, вагітності, зайвої ваги, ушкодження венозних клапанів, плоскостопості, закрепів та інших захворювань кишечника.

У зоні ризику перебувають люди, які більшу частину доби проводять стоячи. Першими проявами хвороби є важкість у ногах, набряки, що проявляються ввечері, судоми, печіння гомілок і щиколоток. Людині здається, ніби зсередини ніг щось розпирає.