Повістки, штрафи та виклик на ВЛК: що чекає українців з 17 липня

Повістки та штрафи на ВЛК
Повістки та штрафи на ВЛК

Нові штрафи за порушення правил військового обліку вступають в силу в Україні

17 липня буде закінчуватися термін оновлення військово-облікових даних в Україні. Це означає, що громадяни, які не встигли оновити свої дані до цієї дати, стикаються з новими штрафами та іншими наслідками.

Важливо зазначити, що оновлення даних вимагає проходження військово-лікарської комісії (ВЛК). Тим, хто перебуває за кордоном, пропонується оновлювати дані через додаток "Резерв+" або звертатися до консульських установ.

Після 16 липня громадяни матимуть можливість отримати повістки для проходження ВЛК через "Укрпошту". Повістки будуть надіслані за адресами, вказаними при оновленні даних. Тим, хто оновив інформацію вчасно, не потрібно переживати, їм буде надіслано повістки. Але тим, хто не встиг оновити дані, загрожують штрафи та можливість тимчасового обмеження права користування транспортними засобами.

Нагадаємо, що за несвоєчасне оновлення даних передбачено штрафи: 17 000 гривень за перше порушення та 25 500 гривень за повторне протягом року. Проте автоматичне накладення штрафів не планується, а громадяни мають право оскаржити рішення про притягнення до відповідальності протягом 10 днів.

Читайте також