Прем'єр Хорватії звільнив міністра оборони через смертельну ДТП

Прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович прийняв рішення звільнити главу Міноборони Маріо Банозича у зв'язку з аварією, в результаті якої постраждаво водій фургона. Цю новину повідомляє Index.

При висловленні співчуття та занепокоєння станом міністра, прем'єр Хорватії підтвердив, що Маріо Банозич зазнав серйозних травм та перебуває в реанімації.

Однак, уряд Хорватії не залишить посаду Голови Міноборони вакантною. Тимчасово обов'язки міністра буде виконувати держсекретар Здравко Якопо.

Уточнення щодо обставин аварії було надано Окружною прокуратурою. За їхніми даними, автомобіль Маріо Банозича спробував обійти вантажівку на дорозі в тумані, але внаслідок цього зіткнувся з фургоном, що їхав із протилежного боку. Водій фургона загинув.

Стан Маріо Банозича важкий, оскільки у нього постраждала голова, груди та кінцівки. За повідомленням лікарів, він втратив пам'ять щодо аварії.

Маріо Банозич раніше підтримував Україну у конфлікті з Росією, тому ця подія є великим втратою для українського уряду. Раніше Хорватія передала Україні гелікоптери Мі-8.