Президент Європарламенту закликала не забувати про війну в Україні

Євросоюз активно дбає про те, щоб надавати максимальну підтримку Україні.

Президент Європарламенту Роберта Мецола заявила, що необхідно зберігати сильну підтримку для України, незважаючи на бажання Путіна навести свої інтереси.

Підписуйte нас на телеграм канал INKORR, щоб отримувати новини - INKORR

"Ми повинні продовжувати підтримувати Україну у будь-який спосіб. Це має протистояти думці Путіна. Нам потрібно не дати йому відчувати себе комфортно та пошкоджувати європейську безпеку, так само як він намагається руйнувати Україну. Цей конфлікт, що триває на нашому континенті, завжди буде на першому плані", - прокоментувала Мецола.

Президент Європарламенту також наголосила на необхідності зброювання Європи, щоб захистити себе та відповісти на найважливіше питання: наскільки сильна демократія, яка може протистояти загрозам.

"У нас немає іншого вибору, окрім як захищати наше право, наші цінності, наші демократичні засади. Немає альтернативи", - додала вона.

Минулої п'ятниці президент США Джозеф Байден запропонував фінансування на суму понад $100 млрд і звернувся до Конгресу за підтримкою. Ці кошти передбачені для надання допомоги Україні та Ізраїлю.

Спікер Палати представників Майк Джонсон повідомив, що допомога США Україні та Ізраїлю буде реалізована двома окремими законопроектами, а не одним, як пропонував Білий дім.