Пропагандистська виставка у Москві зазнала масованої хакерської атаки

Сайти виставки-форуму "Росія" були піддані масованій хакерській атакі, яка походила з України та західних країн. Про це повідомляє пресслужба дирекції виставки, з посиланням на російські пропагандистські ЗМІ.

За заявою дирекції, атака на сайти міжнародної виставки-форуму "Росія", яка відбуватиметься на ВДНГ, досягла обсягу не менше 0,5Tb/s. Вона була здійснена за допомогою botnet-мережі, яка гілкувалася на території України, США, Німеччини, Франції, Італії, Іспанії, Польщі, Японії та декількох інших недружніх країн.

Представники виставки уточнили, що атака мала наслідком порушення роботи декількох порталів, зокрема, russia.ru, api.russia.ru, api.games.russia.ru, api.lk.russia.ru, api.lkd.russia.ru та api.lku.russia.ru.

Виставка-форум "Росія" буде проходити з 4 листопада 2023 року по 12 квітня 2024 року на ВДНГ у Москві. Організатори обіцяють продемонструвати досягнення Росії у різних галузях економіки.

Нагадаємо, недавно Міжнародний комітет Червоного Хреста встановив правила війни для хакерів. Це стало можливим через конфлікт між Росією та Україною, під час якого хакери активно діяли в мережі.

За даними, хакерська група АРТ28 намагалася атакувати критичну енергетичну інфраструктуру України. Зловмисників пов'язують зі спецслужбами Росії.

Також російські військові хакери атакували мобільні пристрої українських солдатів, намагаючись отримати конфіденційну інформацію з поля бою, яка могла б стати важливою для Кремлю відносно війни з Україною.