Путін наказав ексначальнику штабу "вагнерівців" формувати загони для війни проти України

Російський диктатор Володимир Путін наказав колишньому начальнику штабу ПВК "Вагнер" Андрію Трошеву зайнятися формуванням "добровольчих підрозділів" для війни проти України.

Путін зустрівся із Трошевим 29 вересня, повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

"На останній зустрічі ми говорили про те, що ви займатиметеся формуванням добровольчих підрозділів, які можуть виконувати різні бойові завдання. Насамперед, звісно, у зоні СВО. Ви самі понад рік воювали в такому підрозділі", ‒ сказав Путін.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За інформацією російського Telegram-каналу Shot, Трошев буде курувати зв'язок між добровольчими формуваннями та міноборони РФ.

Відомо, що Андрій Трошев був начальником штабу "вагнерівців" із позивним Сєдой.

За інформацією видання "Комерсант", він не підтримав заколот Євгена Пригожина. Після цього Путін запропонував командирам "вагнерівців" продовжити служити під керівництвом Трошева. Нині він офіційно працює у структурах російського міноборони.

Бойовики російської приватної військової компанії "Вагнер" уже повернулися на війну в Україну. Вони зайняли позиції у Бахмуті. Про це повідомляє CNN з посиланням на українських військових, які діють на цьому напрямку.

За даними британської розвідки, останніми тижнями до 100 колишніх бойовиків приватної військової компанії "Вагнер" почали прибувати в Україну. Вони потрапляють на фронт невеликими групами у складі російських підрозділів або ж окремо.