Путін прилетів в ОАЕ: як зустрічали диктатора (відео)

Російський лідер Володимир Путін відвідав Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) у середу, 6 грудня. Він мав намір провести переговори з главою ОАЕ Мухаммедом Бен Заїдом Аль Нахайяном у розширеному форматі. На офіційній церемонії зустрічі в Абу-Дабі, яка відбулася в палаці Каср аль-Ватан, президента вітав відпалом артилерії, а також залунали гімни двох країн. Відбулися проходження почесної варти і фотосесія. У даному візиті були присутні представники Росії і ОАЕ.

Після розширених переговорів передбачається тет-а-тет зустріч президентів РФ і ОАЕ. Після завершення відвідин ОАЕ Путін планує відвідати Саудівську Аравію для зустрічі з принцом Мухаммедом бен Сальманом Аль Саудом. Говорячи про мотиви візиту, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков зазначив, що обговорюватимуться питання нафтового ринку, а також ситуація в Ізраїлі та Палестині. Поїздка Путіна в ОАЕ та Саудівську Аравію є рідкісною й підкреслює обмеженість впливу США та Європи на Росію.

Це вже четвертий виїзд Путіна за кордон з моменту оголошення ордера на його арешт Міжнародним кримінальним судом у березні 2023 року. Раніше він відвідав Киргизстан, Пекін (Китай) та Астану (Казахстан) в офіційних візитах.