Путін відсторонив топ-генерала через невдачі на Бахмутському напрямку

В Росії відсторонили генерал-лейтенанта Андрія Сичового від командування на Бахмутському напрямку.

Причиною відсторонення стали невдачі на фронті. Про це пише The Insider.

Ймовірно, російське військове командування зняло Сичового з посади за проведення непідготовлених контратак на південь від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Генерал раніше командував західною групою військ РФ у Харківській області - до звільнення на початку вересня 2022 року.

Інформація про його можливе усунення зараз - перше підтвердження того, що Сичовий брав участь у військових діях в Україні протягом цього року.

Нинішня роль Сичового у російській армії невідома. У серпні у росЗМІ повідомляли, що командувач відмовляється від коментарів журналістам.

Тоді припускали, що він зберіг офіційну посаду, але не хоче її розкривати.

Екскомандувач Повітряно-космічними силами (ПКС) Російської Федерації Сергій Суровікін, якого звільнили за зв'язок із покійним очільником ПВК "Вагнер" заколотником Євгеном Пригожиним, очолив Координаційний комітет з питань протиповітряної оборони при Раді міністрів оборони Співдружності Незалежних Держав РФ.

Маловідомі місцеві російські засоби масової інформації 10 вересня повідомили, що Рада міністрів оборони СНД одноголосно проголосувала за призначення Суровікіна головою комітету протиповітряної оборони, передає американський Інститут вивчення війни (ISW).