Путін збільшує російську армію на 170 тисяч

Російський лідер Володимир Путін збільшує свою армію шляхом підписання відповідного указу. Це рішення пов'язується зі зростанням впливу територіальних об’єднань (СВО) та розширенням НАТО, так повідомляють російські ЗМІ.

Як зазначається, Путін підписав указ про збільшення штату Збройних сил Росії до 2,2 млн осіб, з них 1,3 млн є військовослужбовцями.

В Міністерстві оборони РФ пояснюють, що збільшення чисельності військових здійснюється поетапно за рахунок громадян, які виражають бажання служити за контрактом. Це реакція на загрози для Росії, пов'язані з СВО та розширенням НАТО. Збільшення бойового складу та числа військового персоналу є відповіддю на агресивну діяльність НАТО. Уряд РФ не планує значного збільшення залучення громадян на строкову військову службу, і мобілізацію не передбачено.

Варто зазначити, що загалом Путін збільшив загальну чисельність російських збройних сил майже на 170 тис. осіб.

Вже 646-й день триває масштабна збройна агресія Російської Федерації проти України. Протягом останньої доби зареєстровано 67 зіткнень. Ворог здійснив два ракетних та 17 авіаційних ударів і провів 46 обстрілів реактивними системами залпового вогню на позиції наших військ та житлові райони. Крім того, вранці російські окупанти знову здійснили авіаційний удар, випустивши дві керовані ракети Х-59 і 12 безпілотних літальних апаратів типу Shahed-136/131.

У результаті вогневих ударів, за даними протиповітряної оборони, була знищена одна керована ракета Х-59 і вісім ударних безпілотних літальних апаратів. Жалісно, через російські терористичні атаки внаслідок наших виявляються загиблі та поранені серед мирного населення. Також постраждали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.