РФ збільшила використання надзвукових та балістичних ракет: військові назвали причину

Росія збільшує використання надзвукових та балістичних ракет проти України

Останнім часом Росія збільшила використання надзвукових та балістичних ракет від відчаю. Українському населенню належить готуватися до подальших точкових ударів РФ. Про це повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі Київ24.

«Ворог знаходиться у певній стадії відчаю, коли може застосовувати таке рідкісне озброєння. Те що вони перейшли на удари балістикою свідчить, що їх явно не влаштовує рівень нашої протиповітряної оборони, тобто ефективність її протидії. Бо зараз їх масовані атаки не мають того переліку результатів, які вони собі позначали», – сказала Гуменюк.

За словами Гуменюк, ворог буде продовжувати як точкові удари з використанням «складного» для української протиповітряної оборони озброєння – надзвукового або балістичного, так і масовані атаки – дронові чи інші, суто ракетні.

«Атаки будуть продовжуватись. Потенціал і балістичних ракет, і надзвукових ракет у ворога є. Наскільки  багато – тут не хочу  влаштовувати якісь жахачки, але треба розуміти, що кілька десятків – це вже дуже багато. Тому що удар навіть однією такою ракетою –  це руйнування, трагедії. Навіть коли працюють системи типу Patriot  – Київ це побачив – збиття подібної ракети теж може завдавати чимало шкоди, чимало руйнувань», – сказала Гуменюк.

За її словами, точкові удари можуть відбуватися будь-якого дня або ночі, на відміну від масованих атак, які потребують певного часу для підготовки.

Загроза використання балістичних ракет із півдня до північних територій

Керівниця пресцентру підкреслила, що перехід Росії на використання надзвукових та балістичних ракет означає загрозу застосування балістики з півдня та до північних територій. Вона також підтвердила наявність оперативно-тактичних комплексів, які можуть завдавати удари балістикою типу «Іскандер-М» та надзвуковими ракетами «Онікс» і «Циркони».

Протягом минулої доби відбулося 67 бойових зіткнень, ворог завдав 152 обстрілів та зробив 5 ракетних і 74 авіаційних ударів. У результаті терористичних атак були загиблі та поранені цивільні жителі.