«Рік Дракона». Нацбанк презентував пам'ятну монету, присвячену ЗСУ

Національний банк представив нову пам'ятну монету, яка вражає своїм дизайном у стилі 12-річного східного календаря. Головним символом на цьому році є Дракон, а монета присвячена Збройним силам України. Цю інформацію повідомила пресслужба Нацбанку.

За словами представників Нацбанку, 2024 рік означає для нас не лише звичайний рік, але і рік продовження боротьби і мужності наших героїв, які захищають Україну на фронті. Саме тому нова пам'ятна монета "Рік Дракона" міститиме символ Збройних сил України, що символізує відвагу і силу наших захисників.

Монета має номінал 5 гривень і випущена у тиражі 80 тисяч штук. Її можна придбати в інтернет-магазині нумізматичної продукції Нацбанку з 24 листопада, а також у банках-дистриб'юторах у майбутньому.

Нацбанк надрукував стилізований символ східного календаря на реверсі монети, що зображує дракона. Також на драконі зображений шеврон Збройних сил України. На аверсі монети зображено 12 символів східного календаря, а в центрі є стилізований годинник зі стрілкою, що вказує на дракона.

Варто згадати, що 10 листопада в Україні була введена в обіг ще одна пам'ятна монета, номіналом 10 гривень. Ця монета присвячена річниці звільнення частини Херсонської області і носить назву "Антонівський міст".