Робота для українців у Чехії. Міністр праці запропонував нову можливість

Центр зайнятості в Чехії зацікавлений у залученні українських біженців до роботи в охороні здоров'я та соціальних послуг

Міністр праці Чехії, Маріан Юречка, заявив, що Чехія є найуспішнішою країною в інтеграції мігрантів, і центр зайнятості країни залучає до роботи понад 123 тисяч українців з візами захисту. У той же час, МВС повідомляє, що у країні проживає понад 370 тисяч українських біженців.

«Спробуємо залучити українських біженців до роботи в охороні здоров'я та соціальній сфері, де є нестача людських ресурсів. Ми розуміємо, що є проблеми з освітою і мовним бар'єром, але ми працюємо над цими питаннями», - сказав Маріан Юречка.

Міністр також наголосив на тому, що українські біженці, які працюють в Чехії, суттєво допомагають чеському ринку праці, сплачуючи мільярди крон внески та податки. Крім того, з 1 січня 2024 року мінімальна зарплата в Чехії зросте на 65 євро, що становитиме найвище підвищення за всю історію.

За попередніми даними, мінімальна зарплата у Чехії зросте до 18,9 тисяч крон. Робітникам буде виплачуватись мінімум 16 442 крони чистими.