Росія без Путіна: соратники Навального запускають в РФ кампанію до виборів

У Росії стартувала кампанія під назвою "Росія без Путіна", яку організував "Фонд боротьби з корупцією". Цей фонд заснував політик Олексій Навальний, який перебуває поза в'язницею. Про це повідомили в офіційному аккаунті фонду в соціальній мережі Instagram.

Кампанія спрямована на привернення уваги до президентських виборів, які мають відбутися через 100 днів. "Фонд боротьби з корупцією" закликає громадян приєднатися до кампанії і використовувати цей час для агітації проти Путіна та його влади. У день голосування, 17 березня, організатори закликають всіх прийти на виборчі дільниці і проголосувати проти Володимира Путіна", - заявили представники фонду.

В кампанії використовуються слова "референдум зі схвалення війни". Організатори закликають кожного росіянина переконати протягом наступних 100 днів щонайменше 10 осіб проголосувати проти Путіна. На веб-сайті кампанії опубліковано інструкції щодо агітації проти диктатора.

Олексій Навальний, політик і критик політики Кремля та російського диктатора Володимира Путіна, перебуває у російській в'язниці. Він закликав мешканців окупованих українських територій долучитися до "виборів" в Росії, які відбудуться 10 вересня. При цьому політик визнав загарбання Росією українських територій.

Також відомо, що Росія проводить тести з використання електронних виборів для маніпулювання на користь Путіна.