"Росія цілить по Хмельницькій АЕС" - почалася нова хвиля ударів по енергоінфраструктурі

Україна продовжує бути атакованою Росією з повітря. Протягом двох днів окупанти націлюють свої наступи на Хмельниччину.

Москва спробує вразити Хмельницьку атомну електростанцію, яка знаходиться найближче до Європи. Росія знову атакує енергетичну інфраструктуру. Повітряні напади будуть збільшуватись перед настанням зими. Про це повідомив військовий експерт Петро Черник у коментарі для Gazeta.ua.

За словами Черника, "росіяни два дні поспіль атакують Хмельницьку область. Їх цікавить саме атомна електростанція, яка розташована тут найближче до Європи. Росія створює нову ядерну загрозу".

Це ще один випадок атак на енергетичну інфраструктуру України, пояснив експерт.

Черник додав: "Нічого не змінилося. Була пауза влітку, оскільки такі напади не мали сенсу. Росія починає атакувати саме тоді, коли електроенергія найбільше потрібна - восени і взимку. Тому ці атаки вже розпочалися. І цілі Росії залишаються тими ж, якими вони були ще минулого сезону".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

  • Росіяни змінили свою тактику - спочатку вони використовують дрони, а потім ракети. Є кілька причин для такого підходу, як наголосив експерт.
  • "Це потрібно для виснаження нашої протиповітряної оборони. Залп з системи Патріот коштує від мільйона до трьох мільйонів доларів, залежно від комплектації. Інші ракети можуть коштувати від 300 тисяч до мільйона. Але дрон коштує всього 20 тисяч доларів, і його можна збити ракетою, вартістю 100 тисяч доларів. Це ефективна тактика. Тому ми повинні очікувати збільшення ракетних ударів, особливо наближаючись до зими", - пояснив Черник.

В результаті російської атаки вночі на 25 жовтня майже половина міста Славута в Хмельницькій області була пошкоджена, повідомив міський голова Василь Сидор. За його словами, з 500 багатоповерхівок близько 300 були пошкоджені, а також 28 соціальних об'єктів. В результаті нападу до лікарні звернулося 36 місцевих жителів, 20 з них залишаються в лікарні, із них двоє важко хворі у реанімації.

За словами президента Володимира Зеленського, росіяни обстрілювали Хмельницьку атомну станцію.