Росія обстрілює українські оборонні підприємства: Шмигаль повідомив про наслідки

Майже 40 українських оборонних підприємств постраждали від російських ударів.

Оборонна промисловість залишається однією з основних цілей ударів. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав про це на Форумі оборонних індустрій.

"Від таких атак постраждало 37 підприємств. Зараз опрацьовуємо додаткові пропозиції щодо їх відновлення. Російський режим мріяв про демілітаризацію України. Натомість Україна щомісяця лише нарощує виробництва озброєння та військової техніки. Можна сказати, що хто посіяв вітер - той пожне бурю", - наголосив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Україна співпрацює з країнами-партнерами щодо відновлення західної військової техніки. Опрацьовується питання створення на території України замкнутого циклу виробництва озброєння, військової техніки, боєприпасів та їх елементів.

"Ми створюємо спільні підприємства та сервісні центри, що допомагають поступово інтегрувати український оборонно-промисловий комплекс у промислове середовище країн-партнерів. Але нам потрібно більше. Саме тому за ініціативи президента Володимира Зеленського ми сьогодні проводимо цей форум", - зазначив Шмигаль.

10 липня стало відомо, що німецький концерн Rheinmetall протягом наступних 12 тижнів відкриє в Україні завод бронетехніки, відкидаючи занепокоєння інших західних оборонних компаній щодо розширення присутності в країні, поки вона перебуває у стані війни з Росією.

Найбільший німецький виробник зброї також навчатиме українців обслуговувати танки та іншу броньовану техніку, виготовлену на заводі, який буде розташований у західній частині країни.

Росіяни вже пообіцяли розбомбити завод у разі відкриття його в Україні.