Росія прибрала з моря ракетоносії

На ранок 3 жовтня Росія тримає на бойовому чергуванні в Чорному морі три військових кораблі.

По одному ворожому судні перебуває в Азовському та Середземному морях. Про це повідомляє командування Військово-морських сил ЗСУ.

Серед російських кораблів поки немає носіїв крилатих ракет.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За добу в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили до Азовського моря 29 суден, з них чотири рухались з протоки Босфор. До Чорного моря прямувало 21 судно. Із них 11 продовжило рух у напрямку протоки Босфор.

"Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря", ‒ йдеться у повідомленні.

Уночі 3 жовтня російські загарбники випустили по Україні 31 ударний безпілотник Shahed та крилату ракету "Іскандер-К". Українські військові знищили ворожу ракету та 29 дронів. Пуски здійснювались з тимчасово окупованого Криму.

Росія цьогоріч спробує повторити торішні атаки на українську енергетичну інфраструктуру. Однак, загарбники намагатимуться враховувати свої помилки. Зокрема, віддаватимуть перевагу атакам дронів, адже ракет мають обмежену кількість, розповів військовий експерт майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман.