Росія захопила позиції на Запоріжжі, які ЗСУ відбили під час контрнаступу – ISW

Російські окупанти вибили позиції українських військ у Запорізькій області

Окупанти з Росії недавно підійшли на захід Запорізької області та відібрали позиції, які українські війська захопили під час контрнаступу влітку 2023 року. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Зауважується, що Росія захопила цю територію, ймовірно, через те, що українські захисники перейшли на більш вигідні позиції поблизу Роботиного на зиму.

«Геолокаційні кадри, опубліковані 14 і 27 грудня, показують, що російські війська нещодавно просунулися на захід від Вербового (9 км на схід від Роботиного)», - йдеться у повідомленні.

Аналітики повідомляють, що захоплення Україною прилеглих позицій було важливим тактичним кроком, оскільки це могло дозволити українським силам обходити російські мінні поля та оборонні шари. Однак, ці позиції також мають велике значення для російських сил.

«Нещодавні успіхи Росії в західній Запорізькій області підтверджують оцінку інституту вивчення війни, що поточна позиційна війна в Україні не є стабільним глухим кутом,» - додали аналітики.

Триває 673-та доба повномасштабної війни Росії проти України. За минулу добу сталося 56 бойових зіткнень.

Наша авіація нанесла удари по особовому складу, озброєнню та військовій техніці противника в десяти районах. Ракетні війська уражали п'ять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два пункти управління, шість складів боєприпасів та два артилерійських засоби противника.