Росія звинуватила Україну у причетності до погромів: у МЗС відреагували

У Москві стверджують, що Україна відповідальна за антисемітські події у Махачкалі. Однак, весь цей настрій просто відображає глибоко закорінений антисемітизм російських еліт та суспільства. Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко на своїй сторінці у Facebook.

Почуття ненависті до євреїв є наслідком пропагандистської діяльності РФ. Ця пропаганда десятиліттями вирощувала у росіян почуття неприхильності та ворожості до інших народів.

Російський президент Володимир Путін та міністр закордонних справ Сергій Лавров раніше зробили антисемітські заяви, що підтверджує цю проблему.

"Звинувачення МЗС РФ щодо України у причетності до подій в Дагестані - це спроба перекласти відповідальність з хворої голови на здорову. Ми рішуче віримо, що міжнародна спільнота повинна реагувати на прояви расової ненависті в Росії та будь-де в світі", - додав Ніколенко.

29 жовтня у місті Махачкала в Росії учасники антисемітської акції проникли до аеропорту і намагалися проникнути до літака з Тель-Авіва, намагаючись знайти євреїв.

Інцидент у Махачкалі - лише частина широко поширеної культури ворожості до інших народів в Росії, яку пропагує російське державне телебачення і влада, - заявив президент України Володимир Зеленський.