"Росіяни, на жаль, добре вчаться" – командир батальйону "Свобода" про тактику росіян

Росія продовжує атакувати українські позиції по всій лінії фронту. Окупанти швидко вчаться і змінюють тактику. Також росіяни вміють добре вкопуватися. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів командир батальйону "Свобода" Петро Кузик.

"Їх тактика дуже мобільна. Змінюється залежно від місцевості та підрозділів, які проти них стоять. У росіян є розподіл на копачів, штурмовиків і тих, хто закріплюється. Вони постійно вчаться. Якщо минулої зими йшли по 10-15 штурмів групами до 20 людей, то зараз штурмові групи розбиваються по 3-4 людини. Намагаються обходити з різних напрямків, вдаватися до фальшивих штурмів кинути зеків зліва, в цей час праворуч ідуть інші військові", сказав Кузик.

Копають росіяни дуже добре. Налагоджена робота щодо побудови фортифікаційних споруд. Велика кількість людського ресурсу, пояснив військовий.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"У нашого ж піхотинця немає таких допоміжних груп, щоб він тільки воював. Наш боєць вимушений вдень відбиватися від обстрілів, а вночі, якщо обстріли вщухають, відкопувати завалених побратимів і бліндажі. Потім знову в бій. Ми не маємо на лінії зіткнення такої кількості людей, щоб робити диверсифікацію. Для росіян це теж не надто комфортні умови. На ролі копачів ідуть ті, хто отримав зальот, їхня задача вкопуватися під нашим артвогнем. І вони зазнають шалених втрат. Але для росіян це ніщо. У цьому відмінність між нами. Для нас втрати мають велике значення. А для них люди витратний матеріал, як патрони. Закінчилися ці, привезли нових. Ми воюємо обережно і цінуємо людей. Ми не можемо дозволити такі штурми", уточнив Кузик.

Росія втратила щонайменше 234 офіцери під час контрнаступу ЗСУ. Зокрема, двох генералів і 11 полковників. Суттєвих втрат РФ зазнала в перші тижні української операції, повідомляє BBC.

Зростання втрат серед командирів вказують на те, що вирішення відповідальних завдань у російській армії, як і раніше, вимагає "ручного управління" та особистої присутності старших офіцерів на лінії фронту, зазначає видання.