Російські кораблі бояться відходити далеко від Криму

Кораблі та катери Чорноморського флоту РФ не заходять далі мису Тарханкут у Криму.

Росія частіше застосовує у Чорному морі тактичну авіацію. Вчора росіяни двічі атакували напрямок острова Зміїний керованими авіабомбами, сказала керівниця об'єднаного пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Останніми днями ми спостерігаємо, що це стало традицією. Вони до трьох авіабомб спрямовують у напрямку острова Зміїний для того, щоб продемонструвати, що вони нібито панують щодо цивільного судноплавства і намагаються диктувати свої умови", - розповіла Гуменюк.

Лінію фронту у морському сенсі відкинули до 200 км від контрольованого Україною берега.

"Після поразки "Москви" вони були відкинуті на 100 морських миль - це 180-200 кілометрів. І з того часу вже не наближались на відстань артилерійського обстрілу, тільки проводили підступні ракетні удари з пускових рубежів, які теж розташовані в напрямку східного узбережжя Криму", - пояснила речниця.

У серпні Служба безпеки України провела дві унікальні операції у Чорному морі. У ніч проти 4 серпня надводний морський дрон атакував десантний корабель "Оленегорский горняк" у бухті Новоросійська. Росіяни ще не скоро зможуть полагодити корабель.

5 серпня у районі Керченської протоки морський дрон вдарив по нафтовому танкеру SIG, який перевозив пальне для російського флоту. Спецоперацію провела Служба безпеки України спільно з Військово-морськими силами.