Російські війська просунулися на кількох напрямках фронту – ISW

На 16 грудня з'явилися повідомлення про те, що російські війська здійснили незначні переміщення біля Бахмута, Авдіївки та Вербового. Інститут вивчення війни (ISW) надав цю інформацію.

Зокрема, російські війська здійснили локалізовані наступальні операції поблизу Бахмута і підтвердили свій наступ. За геолокаційними кадрами, опублікованими 16 грудня, було видно, що російські війська зайняли позиції на північ від Хромового (безпосередньо на захід від Бахмута).

Також 16 грудня російські війська провели наступальні дії поблизу Авдіївки і підтвердили свій наступ.

За геолокаційними кадрами, які з'явилися 15 грудня, можна було побачити, що російські війська просунулися до західних околиць промислової зони на південний схід від Авдіївки.

Крім того, 16 грудня російські війська продовжили контратаки на заході Запорізької області та досягли деяких успіхів. За геолокаційними кадрами, опублікованими 15 грудня, видно, що російські війська отримали деякі перемоги. Це сталося на північний захід від Вербового.

Раніше ми повідомляли, що українські війська продовжували контрнаступалльні дії в Донецькій та Запорізькій областях. ЗСУ відбили дві атаки російських військ поблизу Старомайорського.