Розвідка Британії з'ясувала подробиці повернення "вагнерівців" на фронт

Останніми тижнями до 100 колишніх бойовиків приватної військової компанії "Вагнер" почали прибувати в Україну.

Вони потрапляють на фронт невеликими групами у складі російських підрозділів або ж окремими особами, йдеться у звіті розвідки Міністерства оборони Великої Британії від 29 вересня.

"Точний статус новоприбулого особового складу невідомий, але, ймовірно, окремі бойовики перейшли до інших ПВК або до підрозділів армії РФ, підпорядкованої Міністерству оборони країни-агресорки", звітує британська розвідка.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Є також повідомлення, які свідчать про концентрацію колишніх "вагнерівців" навколо Бахмута на Донбасі.

"Їхній досвід, ймовірно, стане особливо затребуваним на цій ділянці, тому що найманці вже знайомі із поточною лінією фронту та тактикою ЗСУ у цій місцевості", зазначають у звіті Міноборони Великої Британії.

Речник Східного угруповання військ Ілля Євлаш підтвердив під час телемарафону інформацію британської розвідки, що Росія перекинула на лінію Куп'янськ-Кремінна свою новосформовану 25-у армію, у якої одразу ж виникли проблеми з постачанням та забезпеченням особового складу. Російські окупанти, за словами військового, відтягують від лінії фронту свої артилерійські системи, оскільки зазнають значних втрат. Євлаш також прокоментував повернення на Донбас бойовиків ПВК "Вагнер".

Бойовики російської приватної військової компанії "Вагнер" уже повернулися на війну в Україну. Вони зайняли позиції у Бахмуті. Про це повідомляє CNN з посиланням на українських військових, які діють на цьому напрямку.

Видання пише, що повернення "вагнерівців" на фронт частково покликане компенсувати росіянам нестачу особового складу.