Розвідка назвала цілі ракетних ударів росіян по Україні

Російські терористи зосереджуються на об'єктах оборонно-промислового комплексу

Російські терористи діють активно на території України та спрямовують свої ракетні удари не тільки на енергетичні об'єкти, як це було минулої зими. Їх головна мета - об'єкти оборонно-промислового комплексу. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, передає "РБК-Україна".

"На сьогодні основні зусилля Російської Федерації зосереджені на знищенні наших інфраструктурних об'єктів. Це насамперед об'єкти нашого оборонно-промислового комплексу, штаби, системи управління та окремі підрозділи, які розміщуються на лінії фронту", - сказав він.

Загроза для енергетичної системи України все ще існує, незважаючи на це. Російські терористи використовують неточну зброю, наприклад "Кинджали", яка найчастіше шкодить цивільному населенню. Ворог також проводить космічну зйомку наших енергетичних об'єктів з метою можливих подальших ударів. Тому загроза для української енергетичної системи продовжує існувати, - зауважив представник ГУР.

Українська розвідка підтверджує, що Росія аналізує стан нашої енергетики з метою нанесення ударів у майбутньому. Вони визначають найбільш критичні об'єкти, які можуть бути пошкоджені ракетами та безпілотними літальними апаратами, - заявив Скібіцький.

Російські терористи продовжують здійснювати атаки по цивільних об'єктах України

Кремль продовжує порушувати закони та звичаї воєнної діяльності, використовуючи терористичні тактики. Російські терористи наносять ракетні та авіаційні удари та обстріли з реактивних систем залпового вогню по численних цивільних об'єктах в Україні.

Протягом минулої доби ворог здійснив 7 ракетних та 60 авіаційних ударів, а також здійснив 64 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Це призвело до загибелі та поранення серед цивільного населення, а також до руйнувань житлових будинків та іншої цивільної інфраструктури. Понад 140 населених пунктів в областях Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській опинилися під обстрілами.

Також удари аппонентів стосувалися таких населених пунктів, як Вільхуватка, Вовчанськ (Харківська область), Білогорівка, Піщане, Серебрянське лісництва (Луганська область), Колодязі, Веселе, Богданівка, Авдіївка, Новомихайлівка, Володимирівка (Донецька область).