Розвідка США назвала втрати російської армії

За даними розвідки США, Росія зазнала великі втрати у військових силах під час вторгнення в Україну. Згідно зі звітом CNN, Росія втратила майже 90% своїх сухопутних військ і дві третини танків.

Незважаючи на це, президент Росії, Володимир Путін, вирішив продовжувати наступ на Україну, оскільки наближається дворіччя війни, а США попереджають про вразливість України. Застій в українському контрнаступі та прогнозовані невдачі в найближчі місяці змушують офіційних осіб США хвилюватися.

Сюжет щодо великих втрат Росії став причиною того, що деякі республіканці відмовилися від надання фінансування Україні, тоді як адміністрація Байдена намагається отримати додаткові кошти через Конгрес. Президент України Володимир Зеленський також приїхав до Вашингтона з метою отримати підтримку від законодавців США та президента Байдена, оскільки він вважає її важливою для здатності України продовжувати боротьбу з Росією.

Хоча Росія змогла продовжити свої військові дії, вона зазнала значних втрат і вирішила використовувати застарілу техніку. Оцінка розвідки США показує, що війна суттєво вплинула на зусилля Росії щодо модернізації своїх сухопутних сил.

Загалом Росія втратила близько 87% своїх сухопутних військ і 32% техніки, у тому числі танків, БМП і БТР. Розвідка США зазначає, що ці втрати значно послабили наступальні операції Росії, які не мали значних успіхів з початку 2022 року.

Також слід зазначити, що під Авдіївкою українські захисники знищили понад 13 тисяч російських загарбників. Цю інформацію підтвердила прессекретар Ради національної безпеки США при Білому домі, Едрієнн Вотсон, в коментарі для CNN.