Розвідка відреагувала на статтю The New York Times про готовність Путіна до перемир’я

Режим Росії хоче завершити війну на умовах України і міжнародного права

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що російський режим дійсно бажає якомога швидше завершити війну проти України, але при цьому враховувати умови України та міжнародне право. Він висловив свою позицію у ефірі телемарафону.

За даними американського видання The New York Times, російський президент Володимир Путін висилає "сигнали" Заходу про своє бажання заморозити війну в Україні і розпочати переговори.

За словами близьких до Кремля колишніх російських чиновників, американських і міжнародних чиновників, Путін пропонує зупинити бойові дії на поточних лініях, так як робив це раніше восени 2022 року.

«Він дійсно готовий зупинитися на нинішніх позиціях. Він не бажає відступати ні на метр», – заявив один з колишніх російських чиновників, повідомляючи про послання, яке надіслав Кремль.

Андрій Юсов підтвердив, що в Москві дійсно хочуть швидкого завершення війни, незважаючи на заяви російської пропаганди. Проте Україна також має свої умови та вимоги відповідно до міжнародного права.

«Росія - це злочинець і має бути покарана. Україна зацікавлена в закінченні цієї війни та покаранні злочинців», - зазначив Андрій Юсов.

Представник ГУР також наголосив на необхідності моніторингу та аналізу подібних публікацій в західній пресі, щоб розуміти, які інтереси стоять за ними. Водночас такі матеріали свідчать про те, що Захід не забуває про Україну.

«Це добре, що світ не забуває про Україну. Ми бачимо багато матеріалів, присвячених Україні, на перших сторінках провідних видань. Ми повинні займати активну позицію», - додав Юсов.

Згідно з повідомленнями, Путін висловлює готовність до перемир'я та переговорів, незважаючи на заяви про продовження війни. Він натякає на це вже з вересня, пропонуючи зупинити бойові дії на поточних позиціях.

Раніше Вадим Скібіцький, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони, вказав на дві головні фобії Кремля - зміну режиму в Москві і розпад країни.