Руйнівні повені в Кенії: кількість загиблих зросла до 181

У Кенії тривають повені та зсуви ґрунту, загинули 181 людина

У Кенії тривають сильні дощі, які тривають вже два місяці і спричинили повені та зсуви ґрунту. За даними Reuters, природні катаклізми забрали життя 181 особи.

У місті Май Махіу, де 29 квітня сталася повінь і загинуло щонайменше 48 людей, у середу знайшли ще два тіла під уламками. Про це повідомив Фелікс Майо, регіональний менеджер Червоного Хреста Кенії. Він також додав, що у пошуках загиблих долучилися військові зі службовими собаками.

Ісаак Мваура, речник уряду, заявив, що загальна кількість загиблих від стихій в країні досягла 179 осіб.

У муніципалітеті Кітенгела, що знаходиться за 33 кілометри від столиці Найробі, співробітники Червоного Хреста допомагали рятувати мешканців затоплених будинків, а також туристів, які опинилися заблокованими у таборах у місті Нарок.

Національне управління автомобільних доріг Кенії повідомило, що через повені було закрито ділянку шосе, яке веде до міста, а також принаймні три дороги в інших регіонах.

Масштабні зливи в Китаї

Цієї весни на більшості континентів спостерігалися масштабні зливи та повені. У провінції Гуандун на півдні Китаю вода досягла рекордного рівня за останні 50 років через сезон дощів, який призвів до масштабних злив. Ця ситуація загрожує 127 млн особам, а також інфраструктурі та економіці ключового комерційного та виробничого центру країни.

Також варто зазначити, що уряд Об'єднаних Арабських Еміратів виділив близько $544,6 млн (2 млрд дирхамів) на відшкодування збитків, завданих житловим будинкам під час останніх злив.

Читайте також:

  • Рекордний паводок. Президент Казахстану втер носа Путіну
  • Потоп у Оренбурзі: соцмережі висміяли символізм прапора міста
  • Паводки в Росії можуть спричинити епідемію сибірської виразки: еколог б'є на сполох