Садовий розповів, коли у Львові запрацює аеропорт

Мер Львова, Андрій Садовий, має надію, що до 2024 року місто зможе відновити авіасполучення з іншими країнами. Він розповів про це виданню LB.ua у своєму коментарі. Мер зазначив, що кілька місяців тому зустрічався з колегами з Ізраїлю, які відповідають за безпеку, щоб обговорити можливість відкриття аеропортів "Львів" і "Бориспіль".

За його словами, фахівці однозначно рекомендували відкрити авіасполучення якомога швидше, оскільки Львів втрачає багато можливостей. Мер навів приклад Ізраїлю, де також була подібна ситуація, і завдяки прийнятому політичному рішенню і військовому втручанню було відновлено роботу аеропорту "Бен Гуріон". Львів також має кордон з ЄС, що робить його вигідним місцем для авіасполучення, так як до безпечної зони кордону всього 30 кілометрів.

Мер Андрій Садовий впевнений, що зараз можливо забезпечити максимальний рівень безпеки польотів, і це обґрунтовано досвідом Ізраїлю. Він також пояснив, що українська авіакомпанія Air Ocean Airlines планує відновити польоти з аеропорту Ужгород. З іншого боку, речник Повітряних сил ЗСУ заявив, що відновлення авіасполучення в Україні в теперішніх умовах вважається небезпечним, особливо під час воєнного конфлікту.