Секретар Коломийської міськради, який порівняв депутатку з відьмою, може позбутися посади (відео)

Секретар Коломийської міської ради, Андрій Куничак, на сесії образив депутатку Галину Белю, коли розглядали питання про його можливе відсторонення.

Під час сесії міськради, яка відбулася 9 листопада, Куничак піднявся на трибуну та заявив депутатці Галині Белі: "Не дивіться на мене так! Як відьма". Відразу ж у залі почувся сміх, а потім люди почали оплескивати його виступ.

Відповідне відео з сесії поширилося в соцмережах, де викритикували та насміхалися з Белі. Користувачі ЗМІ навіть запропонували "спалити відьму".

Після цього інциденту Галина Бела створила електронну петицію про дострокове припинення повноважень секретаря Куничака.

У петиції зазначено, що Куничак порушив Присягу посадової особи місцевого самоврядування та Кодекс етики депутата Коломийської міської ради. Це проявилося у неналежному виконанні своїх обов'язків та порушенні законів України.

Поведінка секретаря підриває довіру до депутатського корпусу та посадових осіб Коломийської міської ради, сприяє сексизму, заохочує залякування та дискримінацію жінок. Це має деструктивний вплив на роботу депутатського корпусу та виконавчих органів міської ради.

За Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", повноваження секретаря міської ради можуть бути достроково припинені за рішенням ради. Зараз петицію підтримали близько 50 депутатів Коломийської міської ради, але потрібно набрати щонайменше 200 підписів для її розгляду на сесії.