Сі Цзіньпін розповів, якими він бачить стосунки із Японією

Китай і Японія розвивають взаємовигідне співробітництво, яке відображає інтереси обох країн. Президент КНР Сі Цзіньпін заявив про це під час зустрічі з прем'єр-міністром Японії Фуміо Кісідою, яка відбулася під час саміту АТЕС у Сан-Франциско. Він розмовляв про необхідність прагнути мирного співіснування, вічної дружби, взаємовигідного співробітництва та спільного розвитку як основних цілей, сумісних з корінними інтересами китайського та японського народів.

За його словами, Китай і Японія мають зосередитися на спільних інтересах, подолати розбіжності і дотримуватися принципів, викладених у чотирьох політичних документах. Сі Цзіньпін закликав обидві сторони підтвердити свою спрямованість на розвиток стратегічних взаємовигідних відносин.

  • Сьогоднішня міжнародна обстановка є хаотичною, і нові ризики та виклики постійно виникають.
  • Президент США Джо Байден оцінив переговори з Сі Цзіньпіном як конструктивні та продуктивні.
  • Байден визнав, що є розбіжності між ними, але Сі був чесним під час обговорення.
  • Співпраця між Китаєм та США щодо збереження панд підтверджує традиційну дружбу між двома країнами.

Сі Цзіньпін також зазначив, що Китай готовий до продовження співпраці з США щодо збереження панд, які незабаром повернуться до зоопарків Сполучених Штатів. Раніше США відправили трьох гігантських панд до Китаю. Лідер Китаю висловив надію, що ця співпраця допоможе зміцнити відносини між обома країнами.