Сирський підтвердив втрату трьох сіл поблизу Авдіївки: що відбувається на фронті

Ситуація на фронті стає загостренішою, - повідомив командувач Збройних сил України

Генерал Олександр Сирський признає, що ситуація на фронті стає загостренішою. За його словами, російські війська зосереджують свої зусилля на декількох напрямках, намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту.

Ворог активно атакує по всій лінії фронту, на деяких напрямках - має тактичні успіхи. Відбувається динамічна зміна обстановки, окремі позиції переходять "з рук в руки" кілька разів протягом доби, що породжує неоднозначне розуміння ситуації - заявив Сирський.

На Луганщині противник намагається скористатися своєю перевагою у повітрі, ракетах та артилерійських боєприпасах. Він ставить перед собою завдання вийти на адміністративну межу Луганської області. Основні напрямки зосередження зусиль ворога - села Стельмахівка та Берестове. Там російським військам вдалося досягти певного успіху, але їх було зупинено діями українських підрозділів. Також, противник продовжує наступ на село Терни на Лиманському напрямку, але поки безуспішно.

Силам оборони України вдалося покращити своє тактичне положення в районі Синьківки (Куп'янський напрямок) та Серебрянського лісництва (Лиманський напрямок).

На Сіверському напрямку противник намагається наступати в районі Білогорівки та Роздолівки з метою блокування Сіверська та подальшого наступу на Слов'янськ. Однак, російським військам не вдалося досягти успіху на цьому напрямку.

На Краматорському напрямку найбільш напружена ситуація в районах Іванівського та Часів Яр. Противник також намагається повернути під свій контроль Кліщіївку та вийти на рубіж по каналу "Сіверський Донець-Донбас".

Ситуація на півдні і загроза з півночі

На півдні країни напружена обстановка. Противник намагається наступати в різних районах, але нашим військам вдалося зупинити його на всіх напрямках. На півночі України російські війська продовжують обстріли прикордонних населених пунктів, але поки немає ознак безпосередньої підготовки до наступальних дій. Збройні сили України посилили свої підрозділи на найбільш загрозливих напрямках.

При цьому військові частини продовжують ротацію для відпочинку та відновлення боєздатності особового складу.

За даними аналітиків, Україна намірена стабілізувати лінію фронту в найближчі місяці та розпочати обмежені контрнаступальні операції у 2024-2025 роках.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що влітку 2023 року великий контрнаступ Збройних сил України був невдалим. Однак, українська влада планує розпочати новий контрнаступ у 2024 році та закликає міжнародних партнерів допомогти українській армії протриматися на війні.